Egészségfejlesztő-wellness terapeuta PTE-ETK

Egészségfejlesztő-wellness terapeuta PTE-ETK

Figyelem! új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatEmail

Az egészségfejlesztő- wellness terapeuta képzés keretében megszerzett ismeretek és készségek jól alkalmazhatók az egészségturizmus valamennyi területén, gyógy- és wellness szállodákban, gyógy- és termálfürdőkben, de valamennyi olyan intézménynél (cégek, iskolák, stb.) ahol hangsúlyt fektetnek a dolgozók egészségmegőrzésére, egészségfejlesztésére, a betegségek megelőzésére.
Részletes felvilágosítás
Bővebb információ a Tanulmányi Osztályon (cím: 7623 Pécs, Rét u. 4.; tel.: (72) 535-980; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet ) kérhető, illetve a Kar honlapján, a www.etk.pte.hu címen található.

A képzés célja
Olyan felsőfokú egészségfejlesztő- wellness terapeuták képzése, akik a wellness filozófiáját magukévá téve képesek a wellness életmód közvetítésére, egészségügyi ismereteikre alapozva, naprakész wellness ismereteik birtokában képesek munkahelyükön vagy egészségmegőrző, egészségfejlesztő és wellness szolgáltatást nyújtó intézményekben a kliens wellness állapotának felmérésére, majd annak szükségleteit figyelembe véve egyénre szabott megelőző, egészségfejlesztő, wellness programok összeállítására, megszervezésére és kivitelezésére. Az egészségfejlesztő- wellness szakember életmód, szépségápolási és táplálkozási tanácsadással, egészségfejlesztő turisztikai-, sport és rekreációs programok szervezésével, lebonyolításával illetve egyéb, a kliens egészségét szolgáló tevékenységekkel (masszázstechnikák, stresszoldó-technikák, környezeti terápia, balneo-, hidroterápia, alternatív mozgásterápiák) képes a kliensek egészségi állapotát javítani.

A képzés felépítése:
Egészségügyi szakterületen szerzett diploma esetén: 1,5 év
Egyéb diploma megléte esetén: 2 év
Az oktatás szemeszterenként 5-6 alkalommal (csütörtök, péntek, szombat) történik.

Főbb tantantárgycsoportok:
Wellness ismeretek tanulmányi terület: wellness filozófiák, irányzatok, szolgáltatók, szolgáltatások, stb.
Táplálkozástudományi tanulmányi terület: táplálkozási rendszerek, élelmiszerbiztonság, alkalmazott dietetika, stb.
Fittness tanulmányi terület: test- és mozgástudatosítás, aquafitness, alternatív mozgásterápiák, masszázstechnikák, stretching technikák, sport és rekreáció, kardiofitness, stb.
Turisztikai tanulmányi terület: turizmus rendszere és környezete, Magyarország turizmusföldrajza, program- és rendezvényszervezés, turizmus- és szállodamarketing és menedzsment, stb.
Szépségápolási tanulmányi terület: szépségápolási ismeretek, stílus, stb.
Életmód-tanácsadás tanulmányi terület: életmód tanácsadás, környezeti terápia, keleti gyógyászati ismeretek, stb.

További információk Jelentkezés feltétele: egyetemi vagy főiskolai végzettség. Az a jelentkező aki nem egészségügyi hanem egyéb jellegű diplomával rendelkezik, a szakra való felvételét követően nulladik évfolyamon kezdi el tanulmányait és "Alapozó medicinális modul" keretén belül 130 órában anatómia, élettan, kórélettan, pszichológia, kommunikáció, közegészségtani ismeretek, elsősegélynyújtás alapjaival ismerkedik meg.

Költségtérítési díj: 100.000 Ft/félév

További információk/Megjegyzés
Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat és a felvétel egyéb követelményeit a Szakirányú Továbbképzések 2010 című kiadvány tartalmazza.
A feltüntetett költségtérítési összeg félévre vonatkozó, tájékoztató jellegű adat.